Φέτος τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε το 2ο “summer” school των Μ.Α. (ως συνέχεια του πρώτου summer school) που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 2014. Η ομάδα που συμμετείχε έκανε αρκετές προσθήκες και αλλαγές τόσο στον κώδικα όσο και το documentation του συστήματος διαχείρισης ουρών αναμονής ώστε η εφαρμογή να γίνει πιο εύχρηστη και αποτελεσματική στη χρήση. Τα μέλη της καινούριας ομάδας ήταν με αλφαβητική σειρά:
Κατερίνα Ιντζεβίδου
Σάκης Λαγόπουλος
Στέφανος Περλαντίδης Παπαδόπουλος
(Πολλά μπράβο για τη δουλειά τους! :-D)
Τα νέα features της εφαρμογής:
- Σε περιπτώσεις που έχουμε πάρα πολλά άτομα στην ουρά αναμονής μιας δημόσιας υπηρεσίας, η βάση δεδομένων θα περιέχει και πάρα πολλές εγγραφές με τα ΑΜΚΑ αυτών των ατόμων. Εάν ένας υπάλληλος θελήσει να δει όλα τα ΑΜΚΑ που υπάρχουν στην ουρά, θα πρέπει να φορτώσει όλες αυτές τις εγγραφές από τη database του συστήματος, διαδικασία που θα είναι ιδιαίτερα αργή και αναποτελεσματική όσο αυξάνονται οι εγγραφές. Για να αποφύγουμε προβλήματα επιδόσεων, θεωρήσαμε ότι ο υπάλληλος θα είναι καλύτερα να βλέπει τις εγγραφές ομαδοποιημένες και να φορτώνονται λίγες – λίγες.
- Τυπώνεται πλέον και ο μέσος όρος αναμονής στην ουρά στα desktop και mobile sites ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πόσο χρόνο περίπου έχουν στη διάθεσή τους για να μεταβούν στην υπηρεσία τη στιγμή που παίρνουν το online εισιτήριο.
- Το wiki του προγράμματος έχει πλέον εμπλουτιστεί με οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης ώστε περισσότερος κόσμος να μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα.
Πιθανές επεκτάσεις (για το 3ο summer school):
- Ο υπάλληλος που μπορεί να διαγράψει τα στοιχεία της ουράς μέσω συμπληρωματικής σελίδας, θα πρέπει να κάνει κάποιου είδους authentication με username και password προτού αποκτήσει πρόσβαση στη βάση.
- Αυτή τη στιγμή το ΑΜΚΑ γίνεται validate ως εξής: ελέγχουμε ότι αποτελείται από 11 ψηφία και τα πρώτα 6 είναι έγκυρη ημερομηνία. Θα μπορούσε να γίνεται και καλύτερο validation χρησιμοποιώντας τις online φόρμες του υπουργείου.